Destination Vienna [31]: John Karayiannis, Cyprus

Nog 23 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als vijftiende aan de beurt: Cyprus.

John Karayiannis is geboren in 1995 in het zonnige Limasol, de tweede grootste stad van het land. Als hij twaalf jaar is, doet hij mee aan de nationale preselectie voor het Junior Eurovisie Songfestival 2007, dat jaar in Amsterdam. Ook een jaar later, toen het festival in zijn stad was doet hij mee. Hij ging in beide gevallen niet naar de internationale finale, maar het was wel een geweldige ervaring voor hem. Zingen deed hij tot nu niet professioneel, maar dat is hij wel van plan. In september zal Karayiannis naar de Britse hoofdstad Londen verhuizen om zijn muziekcarrière verder uit te bouwen.

Hij waagde in de kerstperiode zijn kans in de Cypriotische nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2015. Het land keert dit jaar na één jaar afwezigheid terug naar het internationale muziekfeest. Alle juryleden waren unaniem lovend over hem en hij haalt dan ook moeiteloos de finale. In die finale eindigt hij zowel bij de jury als bij de televoter op een tweede plaats, maar dat was dus voldoende. Binnenkort zien we hem terug in Wenen met het nummer "One Thing I Should Have Done".John Karayiannis - One Thing I Should Have Done
Muziek: Mike Connaris
Tekst: Mike Connaris

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.