Destination Vienna [34]: Guy Sebastian, Australië

Nog 20 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee. Zeven landen zijn al zeker geplaatst voor de finale. Eén van die landen is Australië.

Guy Sebastian is één van de populairste artiesten in Australië. Op 26 oktober 1981 wordt hij geboren in Klang, een stad in Maleisië. Sebastian heeft een Maleisische/Sri Lankaanse vader en een Portugees/Britse moeder, maar groeide op in Australië. Hij woont daar ook al heel zijn leven. In 2003 doet hij mee aan het eerste seizoen van Australian Idol. Hij wint en sindsdien is hij een veelgevraagde artiest. Eind november kwam zijn zevende album uit, wat alweer goud waard was. In 2013 kwam zijn single "Like a Drum" ook in Vlaanderen uit. Hij haalde de tiplijst van de Ultratop.

Australië ligt ver buiten Europa, maar heeft toch een band met het festival. Veel uitgeweken Europeanen daar kijken jaarlijks naar het festival op SBS. Die omroep is al ruim dertig jaar verbonden aan de EBU. Dit jaar bestaat het festival en heeft de EBU een wildcard uitgedeeld aan SBS om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Guy Sebastian zal de 23 miljoen Australiërs vertegenwoordigen met het zelfgeschreven "Tonight Again". Als ze zouden winnen dit jaar, zien we Australië volgend jaar terug. Anders blijft het bij deze ene deelname.Guy Sebastian - Tonight Again
Muziek: Guy Sebastian, David Ryan Harris, Louis Schoorl
Tekst: Guy Sebastian, David Ryan Harris, Louis Schoorl

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.