Destination Vienna [35]: Ann Sophie, Duitsland

Nog 19 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee. Zeven landen zijn al zeker geplaatst voor de finale. Eén van die landen is Duitsland.

Ann Sophie Dürmeyer is net zoals de Zwitserse kandidate dit jaar geboren op 1 september 1990. Dürmeyer is geboren in Londen, maar verhuisde al op jonge leeftijd terug naar Duitsland, waar de familie zich vestigde in Hamburg. Na haar opleiding verhuisde ze naar New York om les te volgen aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute. Overdag volgde ze les, maar 's avonds trad ze op in verschillende clubs. In 2012 brengt ze haar eerste single digitaal uit: "Get Over Yourself". Een jaar later keert ze terug naar Hamburg om een volledig album op te nemen. Dat is nog niet uitgebracht.

Ann Sophie schrijft zich in voor de wildcardronde van de Duitse nationale selectie. Die wint ze en daardoor krijgt ze het achtste en laatste ticket voor de finale in Hannover. Ze haalt de superfinale met "Black Smoke", maar moet daar Andreas Kümmert met "Heart of Stone" voor laten gaan. Die wint de televoting met bijna 80 %. Na zijn overwinning geeft hij meteen zijn overwinning af aan Ann Sophie. Hij voelt zich te klein voor zo'n festival en ziet Ann Sophie beter scoren. Het incident haalde onder andere het journaal van de VRT en de NOS.Ann Sophie - Black Smoke
Muziek: Michael Harwood, Ella McMahon, Tonino Speciale
Tekst: Michael Harwood, Ella McMahon, Tonino Speciale

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.