Destination Vienna [38]: The Makemakes, Oostenrijk

Nog 16 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee. Zeven landen zijn al zeker geplaatst voor de finale. Eén van die landen is Oostenrijk.

The Makemakes is een rop rock band bestaande uit Dominic "Dodo" Muhrer als zanger van de groep, Markus "Max" Christ als bassist en Florian "Flo" Meindl als drummer. Het trio uit Flachgau trad voor het eerst op in 2012. In datzelfde jaar kwam ook hun eerste single uit: "The Lovercall". Dat haalde al een plek in de top tien van de Oostenrijkse charts. In 2014 brachten ze "Million Euro Smile", wat een hit werd in Oostenrijk. Ze werkten hiervoor samen met LaBrassBanda. De die-hard Songfestivalfan zal weten dat die Duitse groep bijna de overwinning afsnoepte van Cascada in 2013.

Oostenrijk mag dit jaar het Eurovisie Songfestival organiseren dankzij de winst van Conchita Wurst vorig jaar in Kopenhagen. Ze staan ook rechtstreeks in de finale. Omdat er een deel van de kosten van het festival van 2015 door sponsoren werd overgenomen, kon ORF dit jaar geld vrijmaken voor een nationale selectie. Alle shows werden op voorhand opgenomen, uitgezonderd de finale. The Makemakes mochten "I Am Yours" brengen tijdens de finale en konden iedereen overtuigen. Ze wonnen overtuigend met 78 % van de stemmen.The Makemakes - I Am Yours
Muziek: Jimmy Harry, The Makemakes
Tekst: Jimmy Harry, The Makemakes

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.