Wenen Live: Het EXTRA nieuws van maandag 11 mei 2015.

De eerste repetitiedag in Wenen is ondertussen achter de rug en iedereen heeft zijn eerste kennismaking met de pers en fans gehad. Zoals je vandaag al hebt gelezen werkten onze landgenoot Loïc Nottet zijn eerste repetitie af op het podium in Wenen. Ook de Nederlandse lezers onder ons konden uitkijken, want Trijntje Oosterhuis stond ook op het Weense podium. Daarnaast was er ook heel wat klein nieuws te rapen. Dat hebben we voor je samengevat in deze eerste EXTRA.

Loïc zijn kledij is er nog niet.
Alle landen moesten vandaag al repeteren in de outfit waarmee ze volgende week zullen optreden. Enkel Loïc kon dat nog niet. Zijn speciaal ontworpen outfit was nog niet aangekomen. Hij moest het noodgedwongen in een zwarte, dagdagelijkse, outfit doen. Normaal zien we vrijdagochtend wel zijn outfit voor de halve finale en hopelijk ook finale.

Cover van J'aime La Vie in DWDD. Het populaire praatprogramma De Wereld Draait Door, op Nederland 1, had het vandaag over het Eurovisie Songfestival. Verschillende zangers coverden daar ook nummers waar ze met graag aan terugdenken. Jim De Groot coverde "J'aime La Vie" van Sandra Kim.

'Gay-verkeerslichten in Wenen.' Het persagentschap Reuters liet vandaag weten dat er in Wenen sinds vandaag 'gay-verkeerslichten' zijn. Hoe dat eruit ziet, kan je hier vinden.

Vanaf vanavond: 60 jaar Songfestival. De eerste aflevering is ondertussen al geweest, maar vanaf vandaag kan je op NPO 3 elke avond op een werkdag om 19:50 kijken naar 60 jaar Songfestival. De Nederlanders kijken in tien afleveringen terug naar de geschiedenis. Een herhaling volgt de volgende werkdag om 16:25 op NPO 1.

Veel bekende puntengevers straks. In Wenen zien we op zaterdag 23 mei heel wat bekende 'spokespersons' passeren. Die geven de punten voor elk land. Ondertussen al bekend: voor Wit-Rusland geeft Teo (2014) de punten, voor Denemarken is dat Basim (2014), Krista Siegfrids (2013) deelt de Finse punten uit, Helena Paparizou (2001, 2005) de Griekse, Edsilia Rombley (1998, 2007) de Nederlandse en Valentina Monetta (2012-2014) mag de punten van San Marino voorlezen.

Roberto Bellarosa komt naar Wenen. Roberto Bellarosa, de kandidaat die in 2003 onverhoopt een twaalfde plaats haalde in Malmö, komt naar Wenen om Loïc Nottet een hart onder de riem te steken. De ondertussen 20-jarige Bellarosa zal ineens promotie maaken voor zijn nieuwe single, "Suis Ta Route".

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.