Dit weekend [12-14/02]: Ruim 30 uur aan voorrondes dit weekend. [UPDATE]

Als u dacht dat vorig weekend een druk weekend was, zet u alvast maar schrap de komende weken. Dit weekend alleen al kiezen vier landen hun inzending voor Stockholm. Al kunnen we daar een kanttekening bij maken: de winnaar van het Sanremo Festival in Italië krijgt het recht om Italië te vertegenwoordigen, maar moet dat niet. Als hij of zij weigert, gaat een speciale commissie een andere kandidaat kiezen. In totaal zijn er maar liefst zestien uitzenden dit weekend uit dertien verschillende landen.

Vanavond, op vrijdag 12 februari, kiest Oostenrijk zijn inzending voor Stockholm in de finale van 'Eurovision Song Contest – Wer singt für Österreich?' met tien kandidaten. De uitzending start om 20:15. Ook vanavond is er de halve finale van het Sanremo Festival in Italië om 20:30. In Isräel gaat de zoektocht verder naar de Rising Start met de tweede helft van de duels en dit vanaf 20:40. Ook op zaterdag om 20:10 is er een uitzending.

UPDATE: Vrijdag 12 februari 2016

Zoals altijd is zaterdag een drukke dag en zo ook deze zaterdag 13 februari. Om 18:00 is er de tweede halve finale in Oekraïne. Na een break volgen om 20:55 de resultaten. Vanaf 19:40 is er de eerste halve finale in Hongarije met András Kállay-Saunders en co. Zowel Finland als Zweden starten om 20:00 met hun tweede voorronde, terwijl Litouwen aan de zesde uitzending begint. Gelijktijdig start de finale van Melodi Grand Prix in Denemarken met tien kandidaten, terwijl om 20:10 de finale met zes kandidaten in Zwitserland start. Om 20:35 begint in Italië de finale van het Festival della Canzone Italiana di Sanremo 2016 en in Estland start Eesti Laul met zijn eerste halve finale. Tot slot is er om 21:00 de tweede halve finale in IJsland.

UPDATE: Zaterdag 13 februari 2016

Eindigen doen we op zondag 14 februari met één show, namelijk de tweede voorronde in Letland. Die show start om 20:25 onze tijd. Alle bovenstaande tijden zijn de aanvangsuren wanneer de uitzending in België start.


UPDATE: Zondag 14 februari 2016


Op vrijdag (vanaf 20:00) zaterdag (vanaf 17:45) openen we ons liveblog. Op zondag is er geen liveblog. Na de laatste show volgt er dagelijks een update. De links zijn wel pas aanklikbaar op de dag van de voorronde.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.