Dit weekend [5-7/02]: Geen nieuwe kandidaten voor Stockholm. [UPDATE]

Het eerste weekend van februari is naar goede gewoonte de start van heel wat nieuwe voorrondes. Vanaf nu gaan we elke vrijdagavond het weekend in met wat je kan verwachten van de vrijdag, zaterdag en zondag in het land van Eurovision. We beginnen het eerste weekend van februari met tien uitzendingen uit acht verschillende landen. Echter kennen we aan het einde van dit weekend geen nieuwe inzending voor het Eurovisie Songfestival, tenzij een ander land een verrassing voor ons heeft.

Op deze vrijdag 5 februari gaat enkel Israël zijn zestien kandidaten kiezen voor de laatste fase van Rising Star. Dit doen ze vanavond vanaf 20:30. Op zaterdag doen ze dit ook in het tweede deel vanaf 20:10

Morgen, op zaterdag 6 februari, gaan er heel wat selecties van start. Om 20:00 starten zowel in Zweden als Finland een nieuw seizoen van hun nationale preselecties voor het Eurovisie Songfestival met de eerste voorronde. Ook Litouwen gaat op dat tijdstip verder met de vijfde voorronde. Iets vroeger, om 19:40 is er de laatste voorronde in Hongarije en nog wat vroeger, om 18:00, start Oekraïne met zijn eerste halve finale van zo'n twee uur. Om 21:00 volgen de resultaten en op hetzelfde moment start de eerste halve finale in IJsland.

UPDATE: Zaterdag 6 februari 2016

Op zondag 7 februari doen we het rustiger aan en sluiten we het weekend af met Supernova 2016, de voorronde van Letland. Om 20:25 start daar de eerste voorronde van hun nationale selectie voor Stockholm.

UPDATE: Zondag 7 februari 2016


Op zaterdag openen we ons liveblog, ook al is er geen finale. Op vrijdag en zondag is er geen liveblog. Op zaterdag- en zondagavond volgt er een update. De links zijn wel pas aanklikbaar op de dag van de voorronde.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.