Eerste avond Sanremo 2016 vanavond. [UPDATE]

Vanavond start in Italië de 66ste editie van het 'Festival della Canzone Italiana di Sanremo', of kortweg het Sanremo Festival. Twintig artiesten zullen dit jaar strijden voor de hoofdprijs. Dat is zoals elk jaar een troffee, een gegarandeerde hit in Italië voor enkele maanden en sinds vorig jaar het recht om Italië te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfesitval. Vanavond treden de eerste tien kandidaten uit de hoofdcategorie aan en brengen ze hun nummer voor het eerst.

Eerste avond Festival di Sanremo 2016
01. Lorenzo Fragola - Infinite volte
02. Noemi - La borsa di una donna
03. Dear Jack- Mezzo respiro
04. Giovanni Caccamo & Deborah Iurato - Via da qui
05. Stadio - Un giorno mi dirai
06. Arisa - Guardando il cielo
07. Enrico Ruggeri - Il primo amore non si scorda mai
08. Bluvertigo - Semplicemente
09. Rocco Hunt - Wake up
10. Irene Fornaciari - Blu

[UPDATE 10/2 00:44] Volgende kandidaten eindigden (op volgorde van bekendmaking) bij de laatste vier vanavond en zitten in de gevarenzone. Voorlopig valt er nog geen enkele kandidaat af.

Irene Fornaciari - Blu
Noemi - La borsa di una donna
Bluvertigo - Semplicemente
Dear Jack- Mezzo respiro

Een combinatie van televoting (50%) en persjury (50%) zal vanavond gebruikt worden als stemmethode. Aan het einde van de show kennen we enkel de vier kandidaten die in de gevarenzone zitten. Pas vrijdag zullen er eliminaties volgen. De stemmen van vanavond zullen voor de helft tellen tijdens de halve finale van vrijdag. De presentatie ligt in handen van Carlo Conti. Hij krijgt assistentie van Virginia Raffaele, Mădălina Diana Ghenea en Gabriel Garko. De uitzending start om 20:30 en is live te volgen via RAI 1 en live via internet.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.