Tweede voorronde Zweden vanavond. [UPDATE]

Vanavond komt vanuit de Malmö Arena in Malmö, de arena waar het vorige festival op Zweedse bodem werd gehouden in 2013, de tweede voorronde van Melodifestivalen 2016. Er doen zeven kandidaten mee aan deze show. Vier van hen gaan verder naar een volgende fase in de competitie en drie kandidaten zijn uitgeschakeld. Onder de kandidaten vanavond Krista Siegfrids. Zij vertegenwoordigde Finland in 2013 met "Marry Me". Ook Tommy Nillsson (1989) waagt zijn kans vanavond.

Tweede voorronde Melodifestivalen 2016
01. David Lindgren - We Are Your Tomorrow
02. Victor och Natten - 100%
03. Molly Pettersson Hammar - Hunger
04. Isa - I Will Wait
05. Krista Siegfrids - Faller
06. Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson - Håll mitt hjärta hårt
07. Wiktoria - Save Me

[UPDATE 21:08] Victor och Natten en Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson zijn uitgeschakeld in Zweden. Victor och Natten eindigde met "100%" op de zesde plaats en het trio eindigde laatste met "Håll mitt hjärta hårt". 

De nummers één en twee gaan meteen naar de finale op 12 maart, terwijl de nummers drie en vier in de herkansing moeten op 5 maart. Enkel het Zweedse publiek beslist vanavond. De presentatie ligt in handen van Gina Dirawi, die elke week een andere gastpresentator naast haar zijde krijgt. Normaal moest dat Charlotte Perrelli zijn, maar zij werd ontslagen omdat ze ondertussen in een reclamefilmpje te zien is, wat niet mag. Dirawi doet het deze week dus alleen. De show start om 20:00 en is live te volgen via SVT 1, SVT World en SVT Play.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.