Vanavond finale Verenigd Koninkrijk.

Voor het eerst sinds 2010 is er vanavond een nationale finale voor het Eurovisie Songfestival in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2011 koos de omroep intern, maar na wisselende successen gooit men de procedure om.Zes kandidaten, die begin deze week werden bekendgemaakt, strijden vanavond vanuit het O2 Forum Kentish Town in Londen voor het ticket naar Stockholm. Een expertpanel zal zijn zegje doen na elk nummer, maar het is de kijker die mag kiezen wie er naar Stockholm gaat. Dat kunnen ze doen via televoting op de traditionele manier of via de officiële Songfestivalwebsite van de BBC.

Finale Eurovision: You Decide
01. Dulcima - When You Go
02. Matthew James - A Better Man
03. Darline - Until Tomorrow
04. Karl William Lund - Miracle
05. Bianca - Shine A Little Light
06. Joe & Jake - You’re Not Alone

De meest recentste Songfestivalwinnaar, Måns Zelmerlöw, zal als gast optreden. Ook Katrina Leskanich van Katrina and The Waves, de laatste Songfestivalwinnaars voor het Verenigd Koninkrijk, is te gast. De uitzending start om 20:30 onze tijd en is live te volgen via BBC Four en Eurovision.tv. Mel Giedroyc zal de uitzending aan elkaar praten. Omdat het Verenigd Koninkrijk een behoorlijke financiële bijdrage levert aan de EBU, staat het land altijd in de finale van het Eurovisie Songfestival, dit jaar op zaterdag 14 mei in Stockholm.

Vorig jaar koos de BBC gewoon nog intern zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Men ging voor een act en een nummer dat zich omschreef als electro swing. Op 7 maart vorig jaar werden ze dan eindelijk voorgesteld. Electro Velvet. Met het nummer "Still in Love with You" hoopte het duo te scoren in Wenen. Jammer genoeg voor de Britten was het weeral pech. Met vijf punten eindigde het land 24ste. San Marino had drie punten over, terwijl Ierland en Malta één punt gaven.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.