Vanavond Noorse finale Melodi Grand Prix 2016 [UPDATE]

Finland kiest vanavond voor Stockholm, maar ook die andere Scandinavische buur van Zweden maakt vanavond zijn keuze. Vanuit Oslo Spektrum is er vanavond de 54ste finale van Melodi Grand Prix. De Noorse omroep NRK heeft tien kandidaten geselecteerd voor de finale, maar slechts één kandidaat kan naar Stockholm. De winnaar zal gekozen worden in twee rondes. Na de eerste ronde gaat de top vier (gekozen door de kijker) naar de 'gullfinale'. Via televoting kiest Noorwegen dan de winnaar. Die stemmen zullen bekendgemaakt worden aan de hand van vijf regio's.

Finale Melodi Grand Prix 2016
01. The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan - Laika
02. Stage Dolls - Into the Fire
03. Stine Hole Ulla - Traces
04. Makeda - Stand Up
05. Pegasus - Anyway
06. Freddy Kalas - Feel Da Rush
07. Laila Samuels - Afterglow
08. Elouiz - History
09. Suite 16 - Anna Lee
10. Agnete - Icebreaker

[UPDATE 22:41] De vier superfinalisten van Melodi Grand Prix 2016 zijn bekend. Op volgorde van bekendmaking maken deze vier kandidaten nog kans om Noorwegen te vertegenwoordigen:

Laila Samuels - Afterglow
Suite 16 - Anna Lee
Agnete - Icebreaker
Freddy Kalas - Feel Da Rush

De vijf stemregio's zijn Østlandet, Nord-Norge, Midt-Norge, Sør-Norge en Vestlandet. De finale van Melodi Grand Prix 2016 start om 20:55 en is live te volgen via NRK1. De presentatie ligt in handen van Silya Nymoen en Kåre Magnus Bergh. Noorwegen zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei. Ook België doet mee aan deze halve finale.

Wie vorig jaar naar de Noorse finale keek, kon zien dat Mørland & Debrah Scarlett met een voorsprong van 3.000 stemmen (op een totaal van een kleine 300.000 stemmen) de nationale finale won met "A Monster Like Me". Het duo haalde zonder problemen de finale in Wenen. Daar eindigden ze op de achtste plek met 102 punten. IJsland en Zwitserland gaven Noorwegen tien punten, Nederland gaf drie punten, België niets. Noorwegen eindigde voor het derde jaar op rij trouwens in de top 10.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"