Vanavond presentatie Bosnië en Herzegovina.

Vanavond zullen Dalal Midhat-Talakić, Fuad Backović, Ana Rucner en Jasmin Jala Fazlic de Bosnische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016 voorstellen. Na drie edities afwezigheid keren de Bosniërs terug. Er werd intern gekozen voor Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala (onder deze noemer gaan de vier naar Stockholm) en vanavond stellen ze in het stadhuis van Sarajevo hun inzending voor Stockholm voor. We weten al dat het lied in de Bosnische taal zal zijn en dat de voorstellingsshow BH Eurosong Show 2016 heet. De rest zal dus voor vanavond zijn.

De show start om 20:15 en is live te volgen via alle kanalen van BHRT: televisie en radio. Ook via eurovision.tv kunnen we alles live volgen. Bosnië en Herzegovina zal uitkomen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei. Als we statistisch kijken naar de kansen voor Bosnië en Herzegovina, zijn die groot om door te stoten naar de finale. Als Bosnië meedeed, konden ze zich altijd kwalificeren. 

De laatste deelname van Bosnië en Herzegovina dateert van 2012. Toen ging Maya Sar naar Bakoe. Ze werd intern gekozen door de omroep, nadat ze in 2011 opviel als backing vocal bij Dino Merlin in Düsseldorf. Met "Korake ti znam" haalde ze de finale door zesde te eindigen in de halve finale. Daar eindigde ze achttiende, de laatste notering sinds de introductie van de halve finales. Kroatië en Turkije gaven tien punten aan de zangeres, België en Nederland gaven haar geen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.