Hoe klinkt de Griekse inzending voor Stockholm?

Vandaag zal de Griekse band Argo het lied voorstellen dat ze namens het land aan de Middellandse Zee zullen brengen in Stockholm. Voor het eerst in tien jaar is de inzending volledig intern gekozen. Een maand geleden kondigde ERT aan dat ze intern Europond naar het Eurovisie Songfestival gingen sturen. Een naamswijziging en een maand later kennen we vandaag dus ook het lied. Een titel is er nog niet, maar de titel "Utopian Land" doet vaak de ronde. De tekst zal in het Engels zijn, maar ook zullen er zinnen in een lokaal dialect gezongen worden, namelijk het Pontisch. 

Om 11:30 onze start er een persconferentie vanuit studio E in het omroepgebouw van ERT in Athene. Kort daarna zou de inzending ook online moeten komen. Griekenland doet mee aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei in de Ericsson Globe te Stockholm.

De afgelopen jaren gingen de Griekse openbare omroep en de commerciële zender MAD een samenwerking aan om zo de kosten te drukken. Uit een finale met vijf kandidaten kwam Maria Elena Kyriakou er als sterkste uit. Ze won met "One Last Breath" en ging via de halve finale gemakkelijk naar de finale. Daar eindigde ze negentiende met 23 punten. Ze kreeg maar punten uit drie landen, enorm weinig voor Griekenland: tien uit Albanië, acht uit Cyprus en vijf uit Armenië.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"