Vanavond finale Rising Star. [UPDATE]

Drie maanden na de openingsaflevering van Rising Star, is er vanavond de grote finale van het derde seizoen. De Israëlische openbare omroep IBA gaf, net zoals vorig jaar, de nationale selectie uit handen aan Channel 2, een commerciële zender. Vanavond doen er vier kandidaten mee aan de finale en in tegenstelling tot vorig jaar zal ook het nummer voor Stockholm gekozen worden. De finale zal in twee rondes verlopen. Na de eerste ronde valt er zeker één kandidaat af (mogelijk ook een tweede kandidaat). De overige kandidaten nemen het op tegen elkaar in de superfinale.

Finale Rising Star 2016
Ella Daniel - Somebody Out There
Gil Hadash - Follow the Sun
Hovi Star - Made of Stars
Nofar Salman - Made of Stars

[UPDATE 21:23] Gil Hadash is uitgeschakeld. Hovi Star en Nofar Salman wonnen beiden hun duel, terwijl Ella Daniel nog een wildcard kreeg van de vakjury.

Vanavond heeft de kijker grotendeels inspraak via een applicatie. Diegene met het hoogste percentage wint de finale. De jury, bestaande Asaf Atedgi, Keren Peles, Muki en Harel Skaat (2010), kan vanavond ook stemmen, maar hun stem zal slechts 3 % extra opleveren (in plaats van de 10 % tijdens de andere shows). De finale start om 20:00 en is live te volgen via Channel 2. Kijkers van Telenet kunnen ook volgen via The Israëli Channel op kanaal 188. Israël doet mee aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op 12 mei.

Na jaren van niet-kwalificeren besloot IBA het roer drastisch om te gooien. Ze gaven de organisatie van de selectie volledig uit handen aan Channel 2. Via Rising Star werd Nadav Guedj gekozen als winnaar. Enkele weken later werd "Golden Boy" voorgesteld. Als laatste land werd Israël toegevoegd aan de finale, waar het op een mooie negende plek eindigde met 97 punten. De acht punten van Italië waren de hoogste, Nederland gaf er vijf, België gaf niets. "Golden Boy" haalde echter wel de Ultratop 50.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"