Stockholm Live: Het EXTRA nieuws van 6 mei.

De vijfde dag is nog niet helemaal afgesloten, want er zijn nog twee persontmoetingen. In totaal kregen we vandaag twintig repetities op onze boterham en morgen is dat er zelfs nog eentje meer. Het waren vandaag de landen uit de eerste halve finale, Frankrijk en Spanje die mochten repeteren. Die twee laatste landen repeteerden trouwens voor het eerst. Het kleine nieuws van de dag kan je nu lezen in deze vrijdagse Stockholm EXTRA van 6 mei.

Zweeds previewprogramma zet België op zes. Volgens het Zweedse previewprogramma "Infor ESC" gaat België zesde eindigen op dit Eurovisie Songfestival. Vandaag was er de laatste show, waar België derde werd. In de totale stand staat België dus zesde. Volgens het panel gaat Zweden, Australië of Frankrijk dit Eurovisie Songfestival winnen. De show kan je hier bekijken.


Opnieuw lichtjes in 2016. Wie zich het festival van 2013 nog kan herinneren, weet zeker en vast nog dat alle mensen een polsbandje met LED-lichtjes kreeg. Via een satteliet konden die verschillende kleuren aannemen om het optreden vorm te geven. Wel, dat keert dit jaar terug. Nu krijgt iedereen een medaillon met lichtjes.

Roemenië doet defintief niet mee... Vandaag heeft de directeur-generaal van de EBU definitief de knoop doorgehad dat Roemenië niet zal deelnemen aan het festival. Blijkbaar waren er tot vandaag nog gesprekken aan de gang, maar die zijn op niets uitgedraaid.

Nog meer spokespersons bekend. Enkele landen hebben vandaag bekendgemaakt wie de jurypunten zal geven op dit Eurovisie Songfestival. Zo houden Litouwen en Israël vast aan dezelfde persoon als vorig jaar. Ulla Essendrop, die in 2014 nog de loting van de halve finales mocht presenteren, zal de Deense punten doorgeven. Voor Italië zal Miss Italia 2005, Claudia Andreatti, de twaalf Italiaanse punten presenteren.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.