Stockholm Live: Wat gebeurde er op vrijdag 6 mei 2016?

Het is vandaag vrijdag 6 mei. In de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival won het nu niet meer bestaande Joegoslavië in 1989 het festival met "Rock Me" en twee jaar geleden ging Axel Hirsoux roemloos af tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het waren vandaag de kandidaten van de eerste halve finale plus Frankrijk en Spanje die konden repeteren. Dat en meer in de ROUND-UP van deze zesde mei.

Deze landen repeteerden vandaag en gaven nadien ook een persconferentie: Finland, Griekenland, Moldavië, Hongarije, Kroatië, Nederland, Armenië, San Marino, Rusland, Tsjechië, Cyprus, Oostenrijk, Estland, Azerbeidzjan, Montenegro, IJsland, Bosnië en Herzegovina en Malta. In de avond repeteerden Frankrijk en Spanje. Beide landen hadden nadien nog een persbabbel. Klik op het land om een verslag van de eerste repetitie en bijhorende persmoment te lezen. Frankrijk en Spanje repeteren zondagnamiddag nog eens.

Vandaag opnieuw een bijdrage van Jan In Stockholm en ook Stockholm Vandaag en Stockholm Extra waren weer trouw op post. Morgen lopen de repetities voor de halve finalisten af met een volledige repetitieronde voor de kandidaten van de tweede halve finale. Aan het begin van de dag repeteren Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk voor de eerste keer en achter gesloten deuren.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.