Stockholm Live: Serhat is gedoemd om te mislukken.

Serhat mag vandaag als voorlaatste op het podium. De zanger uit Turkije heeft vijf Franse backing vocals meegenomen. Backings en zangeressen. Serhat beweegt amper of niet, maar de vijf dames compenseren voldoende. Serhat draagt opnieuw zijn kenmerkende hoedje. Ook heeft hij een blauwe trui en een witte broek aan, wat waarschijnlijk niet zijn definitieve outfit is. Over de zang kunnen we kort zijn: slecht. Je hoort Serhat amper en de vijf backings die normaal de zanger moeten ondersteunen zorgen ervoor dat het allemaal nog wat slechter overkomt.

Deze wanhoopspoging van San Marino zal ongetwijfeld weer in de lijst van mislukkingen komen voor het land. Wat ons betreft heeft de Italiaanse enclave nu wel zijn dieptepunt bereikt. Het bestuur van de omroep twijfelt nu al om volgend jaar deel te nemen wegens de nieuwe puntentelling, dat kleine landen zou vergeten. Geen slecht idee misschien? Laten we positief eindigen: Serhat had duidelijk heel wat plezier op het podium.

Met Serhat is het een weerzien met de Globe Arena, want zestien jaar geleden was hij hier ook. Toen zag hij de Olson Brothers winnen toen hij kwam kijken naar het festival. Nu staat hij zelf op het podium. Serhat zegt dat hij zijn stem altijd opwarmt met muntthee, maar zijn nummer zingen doet hij doet. "Dat geeft extra stress" denkt hij. Er moesten ook heel wat veranderingen gebeuren omdat er eerst normaal een trage versie ging gebracht worden.

Onze beoordeling voor de eerste repetitie van San Marino:

Meer over Serhat kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over San Marino. De volgende repetitie van San Marino staat gepland op vrijdag 6 mei om 12:55.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.