Stockholm Live: Man met paal in Sloveense act.

De vierde dag begint met Slovenië. De staging voor de Sloveense inzending is - hoe kan het ook anders als nummer "Blue and Red" heet - blauw en rood gekleurd. ManuElla draagt een witte jurk met een split aan de voorkant en touwtjes op borsthoogte. Best aardig, maar daar is ook alles mee gezegd. De kostuumverandering zoals in de nationale finale is achterwege gelaten. We krijgen een acrobaat in ontbloot bovenlijf in de plaats die vanaf het tweede refrein kunstjes met een paal doet. De zang van ManuElla is oké, maar de beste zangeres is ze zeker niet. Bij de laatste doorloop is er ook vuurwerk.

Met vergelijking met EMA 2016 heeft het nummer wel een opfrissing gekregen, wat op zich wel een verbetering is. Het nummer komt wel een aantal jaren te laat en er zijn nu eenmaal betere nummers in het genre dit jaar. Ook de tekst is op een behoorlijk simpel niveau geschreven. Na twee jaar finale voor Slovenië lijkt een derde keer op rij er niet in te zitten volgens ons.

Vlak voor haar repetitie liet ManuElla in haar kaarten kijken: "Ik ben zo blij dat ik hier ben. Ik kan niet wachten tot ik op het podium ben" zegt ze. Over haar act: "We willen het graag puur houden in het begin, maar dan komt mijn danser mee op het podium!" De jurk die ze gaat dragen omschrijft ze als modern, met stukken glas op de schouders. Het is ontworpen door een bekende Sloveense designer.

Onze beoordeling van de eerste repetitie van Slovenië:

Meer over ManuElla kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Slovenië. De volgende repetitie van Slovenië staat gepland op zaterdag 7 mei om 17:05.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.