Stockholm Live: Nauwelijks reactie voor Finland.

De tweede repetitieronde werd vandaag ingezet door Finland, ook de opener van de eerste halve finale. Er is geen verandering met de eerste repetitiebeurt van maandag: Sandja en haar team dragen dezelfde outfits, maar blijkbaar gaan die veranderen voor de halve finale. De vocals klinken niet heel zuiver vandaag, misschien omdat het ook vroeg dag is. Op het begin na is het optreden niet echt iets om te onthouden. Ook de pers is niet aandachtig, maar dat komt misschien omdat ze de grote arena willen verkennen.

Finland debuteerde in 1961 en moest 45 jaar wachten op zijn eerste overwinning. In 2006 wonnen de monsters van Lordi het festival in Athene met “Hard Rock Hallelujah” en met, destijds, een monsterscore. Voor sommigen was dit de ondergang van het festival. Sinds 2004 haalde het land zeven keer de finale. De kans lijkt klein dat daar een achtste keer bij gaat komen dit jaar. 

Volgens Sandhja ging de repetitie goed. Dat vertelde ze op de aansluitende persconferentie. Met "Sing It Away" wil ze ook laten zien wat haar roots zijn: "Ik heb een Indo-Guyanese moeder en een Finse vader. Het is belangrijk dat ik nu kan zien waar mijn roots liggen". De jumpsute die ze nu draagt is gemaakt van een rendier uit Lapland. De muziek die ze maakt ligt dus in de geschiedenis van haar muzikale achtergrond.

Meer informatie over Sandhja uit Finland kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen maandag repeteerde Finland voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.