Stockholm Live: Hovi Star klinkt live beter dan op album.

Met "Made Of Stars" hebben we ook dit jaar ook weer de typische Songfestivalballade. Hij heeft, net zoals vorige keer, weer zijn dure outfit aan. De act en staging is quasi hetzelfde gebleven. Enkel de hoepel op het einde met de acrobaten is nu anders. Hovi Star klinkt wederom weer enorm sterk en dat is de sterkte van de Israëlische inzending dit jaar: live klinkt het echt nog veel krachtiger dan op het album, waar vaak nog wat retouches worden gedaan. Op het einde van het optreden gaat er ook heel wat vuurwerk de lucht in, wat alles nog wat kracht bijzet. Groot applaus vanuit de arena ook.

In 1973 mocht Israël onder strenge veiligheidsmaatregelen debuteren. Enkele jaren later had Israël dubbel prijs: zowel in 1978 als 1979 won het land. In 1980 moest Israël verstek geven en is het tot op heden de enige keer dat een winnend land zijn titel niet kon vertegenwoordigen. Ook in 1998 won Israël. Sinds de introductie van de halve finales haalde het land zes keer de finale. Het valt dit jaar moeilijk te voorstellen hoe Israël het gaat doen.

Hovi Star legt ons de boodschap van "Made Of Stars" uit op zijn persconferentie: "We kunnen de wereld veranderen, ook al is het in iets klein. Ik vind dat we allemaal die uitdaging moet aannemen" zegt hij. Hovi kreeg heel wat fijne reacties en had daar een duidelijk antwoord op: "Ik ben naar hier gekomen om te werken aan mijn performance. Ik doe niet aan feestjes, enkel om te werken. Ik doe niets anders!"

Meer informatie over Hovi Star uit Israël kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen woensdag repeteerde Israël voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.