Stockholm Live: Malta zorgt voor goede afsluiter.

Als laatste kandidaat van de eerste halve finale hebben we Malta ook de laatste open repetitie van de dag. Ira Losco heeft haar act eenvoudiger gemaakt. De projecties en de bijhorende veel te grote jurk hebben plaatsgemaakt voor een elegante jurk met glinsters. De danser blijft nog wel op het podium, maar doordat de projecties weg zijn past dit veel meer in het plaatje. In dit geval mag je dus echt wel spreken van 'less is more'. De stem van Ira was ook beter vandaag en was meer afgestemd op de backing vocals. Goede afsluiter van de eerste halve finale dus.

Malta verscheen in de jaren zeventig drie keer op het festival, maar ging pas frequent deel uitmaken van het festival begin jaren negentig. In 2005 en 2005 eindigde Malta tweede op het festival. Het was Ira Losco, die Malta dus dit jaar opnieuw mag vertegenwoordigen, die voor die tweede plek in 2002 zorgden. De bookmakers geloven eigenlijk wel dat dit opnieuw kan en dat ze zelfs kan winnen.

Ira Losco was best tevreden over de veranderingen bij het optreden: "Het optreden is nu veel dynamischer en heeft veel meer power" zegt ze. Wat is het verschil tussen "Chameleon", haar nummer uit de nationale finale en "Walk On Water"? "Met 'Chameleon' was er meer mysterie en met 'Walk On Water' heb ik echt een Eurovisielied, met veel positiviteit, licht en energie. Dat hoort zo in 2016!"

Meer informatie over Ira Losco uit Malta kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen dinsdag repeteerde Malta voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.