Stockholm Live: Mag Rusland een arena gaan zoeken voor 2017?

Na het verwerpelijke San Marino was het de beurt aan Sergey Lazarev uit Rusland, tot op heden dé topfavoriet om dit Eurovisie Songfestival te winnen. Alles zit goed bij de Russen: de zang van Sergey is in orde, hij is goed afgestemd met de backing vocals, de graphics zijn indrukwekkend en deze keer viel hij niet van zijn klimmuur. Sergey droeg een volledig zwarte outfit, wat in goed contrast was bij de vaak witte achtergrond. Als hij op zaterdag 14 mei als winnaar uit de bus zou komen, zal dat dus niet geheel onverwacht zijn en ook niet onverdiend. Moskou of Sint-Petersburg 2017?

Rusland debuteerde op het festival van Dublin in 1994. Dit jaar zijn ze er voor de twintigste keer bij en Rusland is tot op heden één van de weinige landen dat kan zeggen dat het elk jaar de finale haalde sinds de introductie van de halve finales. In 2008 won Rusland het festival met Dima Bilan's "Believe" en ook in 2012 en 2015 kwam de winst dicht in de buurt met een tweede plaats. Volgt Sergey Dima op in 2016?

Veel interesse voor de Russische persconferentie. De delegatie was niet geheel tevreden met de performance: "Het was nog te donker. Nu gaan we er alles aan doen om dat probleem op te lossen, maar we weten ook dat we ons niet voor de volle 100 % hebben gegeven" zegt Philipp Kirkorov, de tekstschrijver van het nummer. "Op 9 mei, bij de generale, zullen we perfect zijn!"

Meer informatie over Sergey Lazarev uit Rusland kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen maandag repeteerde Rusland voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.