Junior Eurovisie Songfestival 2016 met 17 landen.

Het Junior Eurovisie Songfestival 2016 moet niet aan populariteit inbinden. Opnieuw verschijnen er zeventien landen aan de start in Malta, evenveel als vorig jaar. Montenegro, San Marino en Slovenië hebben besloten om zich terug te trekken. In de plaats komen Cyprus, Israël en Polen opnieuw naar het jongerenfestival met een kandidaat. Met zeventien landen heeft men hetzelfde aantal deelnemers als in 2007 en 2015. Enkel in 2004 waren er met achttien deelnemers meer kandidaten.

De deelnemende landen en bijhorende omroepen voor het veertiende Junior Eurovisie Songfestival zijn Albanië (RTSH), Armenië (ARMTV), Australië (SBS), Bulgarije (BNT), Cyprus (CYBC), Georgië (GPB), Ierland (TG4), Israël (IBA), Italië (RAI), Macedonië (MRT), Malta (PBS), Nederland (AVROTROS), Oekraïne (NTU) Polen (TVP), Rusland (RTR), Servië (RTS) en Wit-Rusland (BTRC)

De VRT en België zal voor het vierde opeenvolgende jaar geen artiest afvaardigen. De EBU was in gesprekken met Ketnet maar die zijn afgesprongen. Een deelname voor 2017 zit mogelijk wel in de pijpleidingen. Cyprus heeft voor die editie alvast laten weten dat ze gaan meedoen.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.