Vanavond finale Moldavië.

Daags na de halve finale in Moldavië is er vanavond de finale van O Melodie Pentru Europa 2017. Acht kandidaten hebben zich kunnen plaatsen voor de nationale finale van vanavond, die zal aanduiden wie er namens het land naar het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev gaat. In datzelfde Kiev debuteerde het land in 2005 en haalde het (tot op heden) zijn beste resultaat ooit, namelijk een zesde positie met Zdob şi Zdub's "Bunica Bate Toba". Onder de acht kandidaten zit vanavond ook SunStroke Project, die in 2010 meededen aan het Eurovisie Songfestival in Oslo, Noorwegen.

Finale O Melodie Pentru Europa 2017
01. SunStroke Project - Hey, Mamma!
02. Samir Loghin - Glow
03. Valeria Pașa - Freedom
04. Aurel Chirtoacă - Dor de mamă
05. Diana Brescan - Breathe
06. Marks & Ștefăneț - Join Us in the Rain
07. Ethno Republic & Surorile Osoianu - Discover Moldova
08. Vozniuc feat. Vio Grecu - Don't Lie

De kijkers bepalen via televoting wie er naar Kiev gaat, samen met een vakjury. De finale start om 18:35 onze tijd en zal worden uitgezonden op M1. Tegen de klok van 21 uur moet de winnaar bekend zijn van O Melodie Pentru Europa 2017. België zal Moldavië alvast ontmoeten tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei aanstaande.

De Moldavische selectie van 2016 was een lange tijd onzeker. Eén dag voor de deadline hadden er nog geen handje vol kandidaten zich aangemeld voor de selectie. Uiteindelijk viel alles nog in zijn plooi en kon de finale gewoon doorgaan. Die werd gewonnen door Lidia Isac met "Falling Stars". De internationale finale zou ze niet halen, desondanks de astronaut die mee was gekomen. Ze eindigde voorlaatste met 33 punten, waarvan 9 punten van de kijkers.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.