Vanavond finale Supernova 2017.

Vanavond is er de Letse finale voor het Eurovisie Songfestival 2017. Vier kandidaten hebben de finale van Supernova 2017 weten te bereiken en vertrouwen volledig op de stem van de kijker vanavond. De vakjury geeft vanavond enkel advies, maar het is het Letse publiek dat kiest wie er wint. Dat kan via televoting en online, maar ook de luisterbeurten op streamingsdienst Spotify tellen mee. Wie het meeste aantal stemmen achter zich krijgt, mag de achttiende Letse inzending verzorgen op het Eurovisie Songfestival 2017, binnenkort in de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Finale Supernova 2017
My Radiant You - All I Know
Santa Daņeļeviča - Your Breath
The Ludvig - I'm in Love With You
Triana Park - Line

De finale van Supernova 2017 start om 20:25 onze tijd en is te volgen via LTV. Ketija Šēnberga en Toms Grēviņš zijn de presentatoren van dienst. Zeker voor de klok 23 uur heeft aangegeven kennen we de Letse naam voor het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal moeten aantreden in de eerste halve finale op 9 mei.

Na het succes van Aminata in 2015 ging LTV op hetzelfde elan verder in 2016. Justs won de finale van Supernova met "Heartbeat", een nummer aan de hand van diezelfde Aminata uit 2015. De opener van de tweede halve finale wist de finale te halen. Justs eindigde met 132 punten op een vijftiende plaats. Hij kreeg 63 punten van de kijkers en 69 punten van de jury. De Litouwse kijkers - tevens een buurland - gaven Justs twaalf punten. België gaf geen punten aan Letland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.