Dit weekend [3-5/3]: Rustige driedaagse in het vizier. [UPDATE]

Het eerste weekend van maart is een rustig weekend. Drie landen maken dit weekend een keuze voor het Eurovisie Songfestival 2017 en nog enkele landen kiezen hun laatste finalisten voor de finale van vorige week. Vandaag stond er ook al iets op de planning, namelijk bij onze noorderburen en verrassingen zijn amper anderhalve week voor de deadline ook mogelijk. In totaal zijn er zes uitzendingen, waarvan drie dus definitief beslissen wie er naar het Eurovisie Songfestival in Kiev gaat.

Vandaag, op vrijdag 3 maart is er geen voorronde. Er was vanochtend wel de Nederlandse presentatie.

Op zaterdag 4 maart is er in Estland de finale van hun nationale selectie, terwijl Litouwen en IJsland hun halve finale afwerken. In Zweden is het dan weer de uitzending van de laatste kans.

18:30 Estland met finale (inzet: het ticket voor het Eurovisie Songfestival 2017)
20:00 Litouwen met halve finale (inzet: de helft naar de finale, de helft naar huis)
20:00 Zweden met herkansingsronde (inzet: idem Litouwen)
20:45 IJsland met tweede halve finale (inzet: idem Zweden)

[UPDATE 4/3] Een avond met heel wat verrassingen. Vooral de kwalificatie van één iemand houdt iedereen bezig. Klik op het land van je keuze om de resultaten na te lezen: Zweden, Estland, Litouwen, IJsland.

Eindigen op zondag 5 maart doen we met twee nationale finales. Het zal wel een lange zit worden, met vooral Portugal die niet van plan is om vlak na middernacht te stoppen met de uitzending.

19:30 Roemenië met finale (inzet: de winnaar maakt de comeback in Kiev)
22:15 Portugal met finale (inzet: ook de Portugese winnaar mag een comeback maken)

[UPDATE 5/3] Roemenië en Portugal hebben gekozen voor Kiev.

Aan het einde van dit weekend kennen we 25 songs voor Kiev en zijn er in totaal 35 artiesten bekend voor het Eurovisie Songfestival 2017. Opnieuw: eventuele verrassingen vallen niet uit te sluiten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.