Griekenland kiest vanavond song voor Demy en Kiev.

Vanavond kiest Griekenland de nationale inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017. Een artiest is er al: Demy. Zij werd enkele maanden geleden al intern gekozen door de openbare omroep ERT om het land te vertegenwoordigen. Vanavond kan het land kiezen uit drie inzendingen voor Kiev. Die zal ze overigens niet live brengen in de studio. De afgelopen weken werden er namelijk videoclips opgenomen in Griekenland en het Oekraïense Odessa. Nu worden vanavond getoond aan het publiek en op basis van die vooraf opgenomen clips zal er moeten gestemd worden.

Finale Ellinikós Telikós 2017
Demy - Angels
Demy - When the Morning Comes Around
Demy - This Is Love

De kijkers zullen na verwachting 70 % stemaandeel hebben, terwijl een jury van Griekse diaspora 30 % in handen heeft. Daar zit ook een Belgische delegatie bij. De uitzending start om 21:00 onze tijd en is live te volgen via ERT1 en ERT World, Elena Bouzala en Antonis Loudaros zijn de presentatoren van dienst. Griekenland zal in Kiev deelnemen aan de eerste halve finale van het festival op 9 mei.

ERT was in 2016 voor het eerst sinds de heropstart van de omroep verantwoordelijk voor de Griekse inzending op het Eurovisie Songfestival. ERT koos voor de groep Europond. Hun naam werd veranderd in Argo en met "Utopian Land" gingen ze naar Stockholm. Daar beleefde Griekenland een trieste primeur, namelijk geen finale. Argo kreeg van zowel de kijkers als de jury 22 punten en eindigde zestiende in de eindstand. Er was wel één zekerheid: de Cypriotische kijker gaf zijn twaalf aan Griekenland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.