Hoe klink "Space" uit Montenegro?

Vandaag komt de Montenegrijnse inzending voor het komende Eurovisie Songfestival officieel in omloop. De zanger  Slavko Kalezić en de openbare omroep van Montenegro maakte vorige week bekend dat 10 maart de officiële release ging plaatsvinden van "Space". Die titel was al geweten sinds de bekendmaking van Kalezić als Montenegrijnse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev, Oekraïne. De inzending werd geschreven door Momcilo Zekovic en de Zweedse componist Stefan Örn herwerkte het arrangement van "Space" in Stockholm.

Rond 18:00 stelt de zanger het nummer voor aan de pers op Imanju Knjaz in Podgorica. Pas vanaf 22:15 volgt de publieke presentatie, die te volgen is via RTCG. "Space" zal alvast te horen zijn tijdens de eerste halve finale van het festival op dinsdag 9 mei. Ook de Belgische inzending "City Lights" is die avond aan de beurt.

Na twee jaar de finale te halen met een typische Balkaninzending, veranderde Montenegro in 2016 van richting en ging het weer de hevige rock op met "The Real Thing" van Highway. RTCG stelde het nummer voor tijdens een grote receptie in een lokaal hotel. Het land kon de finale niet halen. Highway eindigde dertiende met zestig punten. Had enkel de jury mogen kiezen, stond Montenegro trouwens wel in de finale. De kijkers hadden maar veertien punten over voor het land.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"