Russische boycot op komst voor Kiev? [UPDATE]

Zit er een Russische boycot van het Eurovisie Songfestival 2017 aan te komen? De website esckaz.com pakt vandaag uit enkele feiten die deze theorie meer dan waarschijnlijk is. Artiesten die zich hadden aangeboden bij de Russische omroep zouden het bericht hebben gekregen dat het project niet zou doorgaan De voornaamste reden is de slechte politieke situatie tussen Rusland en gastland Oekraïne. Ze noemen ook de veiligheid van de delegatie als een kritiek punt.

"De Oekraïense instanties zijn zich er zeer van bewust dat onaangename ervaringen met de Russische delegaties een enorm imageverlies met zich kan meebrengen. We vertrouwen op de veiligheidsmaatregelen van het gastland" zegt Jon Ola Sand, executive supervisor van de EBU, aan een magazine. De Russische pers heeft ook al een peiling gedaan. Ruim de helft zeg tegen een deelname te zijn

Maandag zou er een debatprogramma worden opgenomen op Channel 1, die dit jaar instaat voor de Russiche inzending. Daarin zou gepraat worden over het festival. Feit is dat er nog niets is vernomen van een mogelijke Russische kandidaat voor Kiev. Dit krijgt ongetwijfeld een vervolg.

[UPDATE 6/3, 14:45] De opnames van het debatprogramma zijn uitgesteld. Bronnen zeggen nu dat de openbare omroep tijdens de uitzending van woensdag de artiest voor Kiev zal worden voorgesteld en dat er toch een kandidaat naar Kiev zal worden gestuurd. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.