Russische omroep weigert alternatief EBU. [UPDATE]

De Russische omroep C1R heeft een voorstel van de European Broadcasting Union afgewezen. Vandaag verscheen er in een persbericht van de EBU dat ze Julia Samoylova de kans wou geven om via een satellietverbinding vanuit Moskou toch op te treden in de tweede halve finale (en eventueel finale) van het Eurovisie Songfestival 2017. De Russische omroep wil dit niet en zegt dat de gastomroep en het gastland alle kandidaten de toegang moet geven gedurende het hele festival.

Ook Oekraïne reageerde al: "Tv-zenders in ons land mogen geen beelden van gebannen artiesten doorgeven. Wij weigeren dus dit voorstel. De EBU moet het festival vrijwaren van politieke ingrepen" zegt Vyacheslav Kyrylenko, die in het bestuurscomité zit van dit festival. Gisteren maakte de nationale veiligheidsdiensten bekend dat Julia Samoylova, de Russische kandidate dit jaar, drie jaar lang een inreisverbod heeft gekregen.

[UPDATE 25/3, 15:55] De executive supervisor van het EBU, Jon Ola Sand, heeft laten weten in een verklaring om opnieuw in overleg te gaan met de Oekraïense regering. Hij stelt voor dat de ban pas ingaat na het Eurovisie Songfestival en dat Samoylova wel het grondgebied mag betreden in mei.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.