Vanavond Israëlische presentatie 2017.

Vanavond stelt de Israëlische openbare omroep IBA zijn inzending voor dat het land aan een vierde overwinning moet helpen. Enkele weken geleden won Imri Ziv de nationale finalevoor Kiev. Die werd niet gehouden door de openbare omroep, maar voor het derde jaar op rij wel door de commerciële omroep Keshet. Ziv won de finale en zal voor het derde jaar op rij naar het Eurovisie Songfestival gaan. De afgelopen twee jaar ging hij mee met de delegatie als achtergrondzanger. De titel van zijn nummer is "I Feel Alive" en het zal uptempo zijn. De clip werd afgelopen zondag ingeblikt.

De presentatie zal gebeuren in een special van circa twintig minuten. Die start om 20:00 onze tijd en is live te volgen via het eerste kanaal van IBA. Imri Ziv komt met "I Feel Alive" uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei aanstaande.

De Israëlische selectie van 2016 werd uitgesmeerd over ruim vier maanden. Er werd gezocht naar een nieuwe kandidaat voor Israël en uiteindelijk werd dat Hovi Star. Met "Made Of Stars" mocht hij naar Stockholm. Na een rel met de Nederlandse kandidaat Douwe Bob werd hij veelbesproken en haalde hij de finale. Hij haalde daar een veertiende plek en kreeg 135 punten, waarvan slechts elf van de kijkers. De Duitse vakjury gaf Israël twaalf punten, de Belgische had twee punten voor Hovi.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.