Vanavond presentatie inzending Jana Burčeska.

De Macedonische omroep MRT stelt vanavond de inzending van Jana Burčeska voor. Dan doen ze tijdens een special van het programma Stisni Play. Burčeska zal het land vertegenwoordigen nadat ze intern werd gekozen door de openbare omroep van het land met zo'n twee miljoen inwoners. MRT lanceerde een oproep naar binnen- en buitenlandse tekstschrijvers en componisten om een inzending te schrijven. Er kwamen zo'n 100 inzendingen binnen. Enkele werden ingezongen door Jana en vanavond weten we welke inzending ze zal zingen op het Eurovisie Songfestival 2017.

De special van Stisni Play start om 20:15 en is live te volgen via MRT 1 (Sat). Macedonië zal met de voorlopig onbekende inzending aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei.

Macedonië koos voor een vertrouwd gezicht bij de fans: Kaliopi. Zij kon als laatste de finale voor Macedonië halen in 2012 en kreeg de taak om dat nog eens te proberen in 2016. Samen met haar ex-man schreef ze het nummer "Dona". Dat kon de verwachtingen niet inlossen en Kaliopi liep de finale net mis. Ze eindigde elfde met 88 punten. 54 punten kreeg ze van het publiek, dat haar wel in de finale wou zien. De vakjury gaf 34 punten. De Belgische kijker en jury gaven haar geen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.