Destination Kyiv [27]: OG3NE, Nederland

In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Nederland.

Nederland had in 1956 de eer om het allereerste festival te openen. Vooral de eerste twintig jaar van het festival was Nederland één van de succesvolste landen met vier overwinningen. Nadien duurde het tot 2014 om een plaats in de top 3 te bereiken met de tweede plek van The Common Linnets in Kopenhagen. In totaal wist Nederland vier keer de finale te bereiken sinds 2004. Dit jaar sturen onze noorderburen het trio OG3NE naar Kiev met het lied "Lights and Shadows".

De carrière van Lisa Vol (21 juni 1994) en haar tweelingzussen Amy en Shelley Vol (18 oktober 1995) begon tien jaar geleden. Ze werden geboren in Dordrecht en zijn opgegroeid in Fijnaart, zo'n 25 kilometer van de Belgische grens. In 2007 deden ze mee aan het AVRO Junior Songfestival en wonnen ze met "Adem In, Adem Uit". Ze mochten een thuismatch spelen in Rotterdam tijdens de vijfde internationale editie. Daar eindigden ze elfde. Er volgden nog twee albums na afloop: "300%" in 2008 en "Sweet 16" in 2011. Ze bleven actief, maar vielen niet meer zo hard op als vlak na Junior 2007.

Hun grote nationale doorbraak kwam er in 2014. Ze deden mee aan het vijfde seizoen van The Voice Of Holland en werden na hun auditie meteen topfavoriet voor winst. Ze traden ook niet meer op onder hun eigen namen, maar gingen voor OG3NE. De 'O' staat voor de bloedgroep die de drie gemeen hebben, de 'G3NE' voor de genen die ze samen hebben de '3' omdat ze met drie zijn. Zoals verwacht wonnen ze eind 2014 het vijfde seizoen. Ze scoorden een gouden hit met "Magic" en maakten indruk in het programma De Beste Zangers Van Nederland.Enkele weken na de release van hun eerste album als OG3NE ("We Got This", dat de top van de charts haalde) bevestigde AVROTROS op 29 oktober de geruchten dat OG3NE onze noorderburen zou gaan vertegenwoordigen in Kiev. De maanden gingen voorbij en op 3 maart stelden de drie hun inzending "Lights and Shadows" voor. Het werd een ode aan hun moeder, die een zelfdzame bottumor heeft. 

In Kiev zal OG3NE moeten aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op donderdag 11 mei. Nederland zal aantreden als zesde in de show.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.