Destination Kyiv [30]: Nathan Trent, Oostenrijk

In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Oostenrijk.

Oostenrijk wou al debuteren op het eerste festival in 1956, maar kwam te laat met een inzending. In 1957 deden ze dus voor de eerste keer mee, maar eindigden ze al meteen laatste. In 1966 won het land zijn eerste festival en zo'n 48 jaar later kon Conchita Wurst de tweede overwinning binnenhalen. In eigen huis eindigde Oostenrijk in 2015 wel laatste met geen enkel punt. Dit jaar is het de beurt aan Nathan Trent om Oostenrijk te vertegenwoordigen met "Running On Air".

Nathanaele Koll, artistiek gekend als Nathan Trent, is geboren op 4 april 1992 te Innsbruck. De nu 25-jarige zanger deed zijn eerste publiek optreden als 11-jarige jongen toen hij deelnam aan de Kiddy Contest in 2003 met het nummer "Fussball". Hij haalde de finale. Echter begon hij al op zijn derde met het beoefenen van piano en viool. Zijn vader is namelijk een bekend violist in het Tiroler Landestheater van Innsbruck. Na zijn humaniora ging hij vier jaar studeren aan het conservatorium (Musik und Kunst Privatuniversität) in Wenen. Vorig jaar haalde hij er zijn diploma.

In de tussentijd bleef hij bezig met muziek. Hij deed in 2011 mee aan de Duitse versie van X Factor, samen met Daniel Leitner. Als Boys II Hot haalden ze de eerste liveshow. In de zomer van 2016 brengt Trent zijn eerste single uit: "Like It Is". Hij verbleef een tijdje om te schrijven aan nieuwe muziek en schreef zich in voor de Duitse preselecties voor het Eurovisie Songfestival 2017. Op 19 december werd Nathan Trent, die toen de eerste rond had gehaald, gediskwalificeerd voor Unser Song.Op die maandag in december werd hij namelijk door ORF voorgesteld als Oostenrijkse kandidaat voor Kiev De Duitse delegatie nam het sportief op en feliciteerde de zanger met zijn deelname voor Oostenrijk. De zanger maakte zelf bekend op een gala dat hij het nummer zelf had geschreven en dat het op 28 februari naar buiten zou komen. Een lek zorgde ervoor dat "Running On Air" toch een dag eerder online verscheen.

In Kiev zal Nathan Trent moeten aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op donderdag 11 mei. Oostenrijk zal aantreden als tweede in de show.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.