Kiev Live: Zweden doet weer mee voor een toppositie.

De eerste individuele repetitie in een reeks van 82 mocht door de opener van de eerste halve finale worden afgewerkt, namelijk Zweden. Robin Bengtsson heeft niet veel wijzigingen moeten doen aan zijn act die hij gebruikte in Melodifestivalen, want die was toen al van een hoogstaand niveau. In de voorrondes had hij vier dansers en vijf loopbanden bij en stond hij netjes in een pak. Omdat de productie van de show voornamelijk Zweeds (en niet Oekraïens) is, kon de Zweedse delegatie op hoogstaande voet overleggen. Zo zal er voor het eerst in de historie backstage gestart worden.

Traditioneel komen de eerste repetities altijd met problemen door in het perscentrum. Zo ook nu. Er was wel beeld, maar geen geluid. Dat probleem werd snel verholpen. 

De act van Robin is dus quasi hetzelfde als in Melodifestivalen. Hij start weer backstage met zijn dansers en ook de loopbanden zijn weer van de partij. Hij kan dus beginnen aan drie minuten acrobatie op het podium. De graphics zijn een combinatie van roze, blauw en paars. Ze werken vooral met lijnen en dergelijke, net zoals in Melodifestivalen dus. Een relatief drukke lichtshow, maar dat komt het nummer wel ten goede. De moves en dergelijke zijn krak hetzelfde als tijdens de voorrondes.

Voor de outfit heeft Robin gekozen voor een paars pak. Dat is anders dan in Zweden, waar hij in stijlvol zwart gekleed ging. De dansers hebben wel zwart aan. Het hoort bij het nummer, maar in Melodifestivalen vonden we hem wel wat stijlvoller. Maar het staat hem zeker!

Over de zang valt niet veel te zeggen. Bengtsson is een goede zanger, maar heeft daadwerkelijk wel de ondersteuning nodig van backing vocals. In Zweden mogen die op band, maar in Kiev mag dat niet. De achtergrondzangers staan op de voorgrond, want het zijn tegelijk ook de dansers.

Zweden is dit jaar weer favoriet en dat is niet onterecht. Deze knallende opener van de eerste halve finale mag quasi zeker zijn van de finale en wie weet zelfs winst van de halve finale. In de finale staan er wel andere favorieten te wachten, zoals die ene Italiaan...Meer over Robin Bengtsson kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Zweden staat gepland op donderdagochtend om 9:00 onze tijd. Zweden zal als eerste optreden in de eerste halve finale.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.