Kiev Live: Het EXTRA nieuws van 4 mei.

Met vijftien repetities vandaag hadden we in Kiev de drukste dag van de repetitiereeks. Van Zweden in de ochtend naar België op de lokale middag naar Cyprus als laatste land vandaag. Er werd heel wat gezongen tijdens de repetities en ook tijdens de persconferenties werden de vocalen niet gespaard. Er was natuurlijk ook nog ander nieuws in de wereld van Eurovisie. Het kleine nieuws dat er vandaag te rapen viel in Kiev en ver daarbuiten hebben we in deze vijfde Kiev Extra samengebracht.

Heb jij je tickets al voor Eurovision At The Movies? Time is running out! Er zijn niet meer zoveel kaartjes voor de finale van volgende week zaterdag. Die zal live worden uitgezonden in Kinepolis Antwerpen. Bestel je tickets snel hier!

Blanche meest bekeken vandaag. Sinds vandaag komen er 30 seconden online van het optreden zoals we het volgende week te zien zijn. Met bijna 60.000 views op enkele uren had België vandaaag de meest bekeken videoclip van de dag. Klik hier om het fragment te zien.

VRT pakt uit met het Songfestival. Klik hier voor het artikel.

Vader Svala geeft punten. De IJslandse openbare omroep heeft Bo Halldórsson gekozen om de punten te geven tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Hij vertegenwoordigde IJsland in het jaar 1995 en is bovendien de vader van Svala, die dit jaar "Paper" zingt voor het land.

Rusland en Oekraïne... Het verhaal gaat verder! Vandaag melden verschillende bronnen dat Rusland en Oekraïne mogelijk een maximale ban van drie jaar kunnen krijgen. Voor Oekraïne zou dit zijn omdat ze een artiest geen toegang konden verlenen tot het festival, terwijl Rusland verschillende deadlines niet respecteerde. Dit verhaal zal ongetwijfeld nog een vervolg krijgen.

4 mei in het verleden. Twee keer werd er een finale van het Eurovisie Songfestival op een vierde mei gehouden. In 1985 won Noorwegen voor het eerst met "La Det Swinge" van de Bobbysocks en in het jaar 1991 eindigden Frankrijk en Zweden gezamenlijk eerste met 146 punten. Omdat Zweden vijf keer de 10 punten had gekregen en Frankrijk maar twee keer - ze kregen allebei vier keer de 12 punten - won Zweden het festival. Op beide festivals ontbrak Nederland. Die deden niet mee omwille van de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.