Kiev Live: Het EXTRA nieuws van 5 mei.

Het is vrijdagavond en het weekend is begonnen. Op deze vrijdag stonden er veertien landen op het podium in Kiev: acht landen uit de halve finales en de zes rechtstreeks geplaatste landen uit de finale. Ieder land heeft dus tenminste één repetitie afgewerkt nu. Naast de repetities waren er ook persmomenten in Kiev vandaag. Er was uiteraard ook klein nieuws te rapen vandaag en dat hebben we met het beginnen van het weekend ook weer samengebracht in Kiev Extra.

"Love Love Peace Peace" is uit! Het is er eindelijk: de intervalact van 2016 is een jaar na datum uitgebracht als single. Er waren heel wat problemen met rechten, maar sinds vandaag is het te beluisteren via alle officiële kanalen en kan je het ook downloaden. Het staat ook onderaan dit artikel.

Australië met nationale finale in 2018? De Australische HoD sprak vandaag in Kiev zich uit over de toekomstplannen van het land op het festival. "We houden echt van de manier van hoe de Zweden het aanpakken. We willen graag onze eigen nationale selectie volgend jaar... als we mogen deelnemen uiteraard!" zegt Paul Clarke aan de website ESC Daily.

China, Groenland, Kazakhstan en VS zenden finale uit. Niet alleen de deelnemende landen, maar ook voorgenoemde landen zullen de finale uitzenden van het Eurovisie Songfestival. Hunan TV zal alle shows uitzenden in China, Khabar Agancy doet de drie shows in Kazakhstan en op Logo TV in de VS en KNR in Groenland zal de finale te zien zijn.

5 mei in het verleden. Op 5 mei 1984 won Zweden voor de tweede keer het Eurovisie Songfestival. Het waren de drie broers Per, Louis en Richard Herrey die als Herreys de overwinning binnenhaalden met "Diggi-Loo Diggi Ley". In het jaar 1990 haalde Italië zijn tweede eindoverwinning binnen tijdens het eerste festival op Balkanese Bodem. Toto Cutugno was triomfelijk met "Insieme: 1992". De zanger had al eerder een grote hit met "L'italiano".

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.