Kiev Live: Alma waant zich in Parijs.

De laatste repetitie van deze vrijdag is die van Alma uit Frankrijk. De Franse openbare omroep zorgde ervoor dat dezelfde schrijver van "J'ai cherché", de zesde plaats van vorig jaar, nu ook de inzending van het land heeft geschreven. Het is de jonge zangeres Alma die het nummer "Requiem" zal brengen. Tijdens de voorbije maanden maakte ze progressie in haar zangcapaciteiten, maar waren vele fans teleurgesteld omdat er een tweetalige versie van het nummer kwam. De meesten hadden het graag enkel in het Frans gezien, maar nu zingt ze het refrein in het Engels, de taal van Shakespeare. 

Tijdens de act van Alma wanen we ons niet in Kiev, maar in Parijs. Ze loopt de straten van de Franse hoofdstad af in haar nummer en ook de Eiffeltoren komt voorbij. Ze loopt vrolijk op het podium, maar dat is het ook. De setting is wel leuk. Meer valt er niet over te vertellen.

Als jurk heeft ze een zwart-wit exemplaar gekozen met allemaal lijnen die zoals een zebra naast elkaar lopen. Opnieuw is niet zeker of dit het definitieve jurkje zal worden. Zondag zal meer duidelijkheid brengen.

Alma is in haar zang echt wel beter geworden. Van het fragiele stemmetje in het begin naar een sterke en zelfzekere zang nu. Ze krijgt uiteraard wel hulp, want helemaal alleen kan ze het nog niet dragen. Het achtergrondkoor staat ergens achter de schermen.

Frankrijk staat heel hoog bij de gokkantoren, maar die verwachtingen zien we ze toch niet inlossen dit jaar. "Requiem" is een aardig nummer, maar de stijlbreuk die ze maken met het Frans naar Engels in het refrein voelt toch bizar aan. Ergens einde top 10 zou net nog kunnen.
Meer over Alma kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Frankrijk staat gepland op zaterdagochtend om 11:05 onze tijd. Frankrijk zal rechtstreeks aantreden in de finale volgende week zaterdag.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.