Kiev Live: Joci pakt uit met zijn cultuur.

Enkele landen brengen wel een nummer met traditionele invloeden, maar Joci Pápai uit Hongarije brengt mogelijk wel het uniekste in zijn soort. Geen Engelse taal voor de Hongaren dit jaar. Zij blijven dit jaar trouwen aan hun eigen landstaal in “Origo”. De zanger bewees tijdens de nationale voorronde om over de nodige emotie te beschikken om het nummer onvergetelijk te maken met traditionele dans en een goede stem. De setting tijdens A Dal was wel tien keer zo klein als nu in Kiev, dus het is af te wachten hoe met de set heeft ingericht om het unieke gevoel van toen terug te brengen.

Het lijkt een trend dit jaar om simpele acts neer te zetten. Ook Hongarije komt niet met te veel poespas dit jaar, maar houden het simpel en echt. De act van A Dal zien we grotendeels terugkomen met de danseres die traditionele dans doet naast de zanger. Er is een klein podium en daar staat een violist op. De zanger trommelt ook gewoon mee in het begin. Hij doet ook de traditionele dans mee op een gegeven moment. Tijdens het lied zien we vooraf goudachtige kleuren en in de laatste repetitie komt er ook vuurwerk aan tee pas.

De zanger draagt ook simpele kledij. Een zwart jasje en een zwarte broek, terwijl de danseres in een witte traditionele jurk staat te dansen. De violist draagt een wit hemd met zwarte blazer aan. Het is niet geweten of dit de definitieve outfit is.

Joci zijn zang zit zeker goed. Het nummer bestaat uit meerdere lagen, zoals rap en traditionele zang. Er is een onzichtbaar achtergrondkoor, maar hij krijgt daarvan minimale ondersteuning.

De Hongaren komen met een traditioneel optreden, dat afwijkt van de rest. Er zijn weinig nummers in de eigen taal dit jaar en daar kan Hongarije dus van profiteren. We verwachten dan ook dat Hongarije de finale gaat halen voor het zevende jaar op rij. Daar zal het misschien wel niet zoveel potten breken.Meer over Joci Pápai kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Hongarije staat gepland op zaterdagochtend om 9:25 onze tijd. Hongarije zal als zevende optreden in de tweede halve finale.

(Photo: Andras Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.