Kiev Live: Ierland sluit dag af in luchtballon.

De laatste artiest van de dag komt uit Ierland. Brendan Murray is met zijn twintig lentes één van de jongere kandidaten van dit jaar, maar zeker niet de jongste. Als je alleen naar zijn stem luistert, zou je wel eens twijfelen. Die is namelijk enorm hoog. “Dying To Try” is dan ook geschreven om die hoge stem goed tot zijn recht te laten komen. In studioversie klinkt het goed, maar eerdere optredens stelden flink teleur. Het laatste optreden op de Ierse televisie kreeg dan ook heel wat kritiek van het publiek omdat het vals klonk. De geluidscapaciteiten in de tv-studio van Dublin zijn natuurlijk wel anders dan hier in Kiev.

De Ierse act is bijzonder. Brendan staat alleen op het podium. Hij staat op een soort van verhoogje met daaraan vier touwen en daarboven hangt een ballon. Ze lijken dus een luchtballon na te boodsen. Op de achtergrond zie je donkere bergen en onder hem een soort van luchtstroom. Opnieuw willen ze het effect nabootsen dat hij vliegt in zijn luchtballon. Voor de rest vooral donkere kleuren waardoor het lijkt dat hij in het donker vliegt.

De outfit van Brendan was dan weer niets bijzonder; Hij had een wit onderhemd aan, maar dat was niet volledig dichtgeknoopt (per ongeluk), waardoor de windmachine ervoor zorgde dat je zijn onderbuik zag. Hij droeg verder een zwarte broek.

Tenslotte was de zang van Brendan Murray wel oké. Er zijn vijf achtergrondzangers aanwezig, maar die zie je niet. Hij staat helemaal alleen op het podium. Hij krijgt veel ondersteuning. De lange uithaal ging goed, maar kan nog wel beter. Uiteindelijk is het wel heel wat beter dan dat we ooit gehoord hebben.

Ierland is al enkele jaren op een dwaalspoor. Ook dit jaar doen ze niet mee voor de hoge punten en finale halen is niet onmogelijk, maar ze zullen op veel steun van ofwel jury ofwel televoting moeten rekenen om de finale te halen. Meer over Brendan Murray kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Ierland staat gepland op zaterdagochtend om 10:15 onze tijd. Ierland zal als negende optreden in de tweede halve finale.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.