Kiev Live: Weinig actie op IJslandse repetitie.

Net zoals de Griekse Demy is de IJslandse Svala afwezig geweest van alle feestjes voorafgaand het Eurovisie Songfestival. Naar eigen zeggen deed ze dat om het budget ten volle te besteden aan het Eurovisie Songfestival en niet aan reiskosten. Svala woont namelijk niet in IJsland, maar wel in de Verenigde Staten. Haar vader Bo Halldorsson deed in 1995 al eens mee aan het Eurovisie Songfestival en 22 jaar later is het de beurt aan de dochter om het land trots te maken. Wist je trouwens dat Svala met haar 40 jaar de oudste kandidaat van deze halve finale is? Je zou het naar niet aangeven...

De IJslandse act, trouwens de laatste voor de middagpauze, is niet bepaald bijzonder. Een decor vol met kristallen die aan het einde van de rit veranderen in het groene noorderlicht. Ze staat alleen op het podium en beweegt ook niet bijster veel. De backing vocalisten staan niet in beeld. Kort stukje dus, omdat er gewoon bijster weinig te vertellen valt hierover.

Wat draagt Svala als outfit? Ze heeft een witte cape aan en daarmee volgt ze de rode cape van Georgië en de beige van Azerbeidzjan. Daaronder heeft ze een soort van harnas aan en zien we ook een grote 'onderbroek' met een soort van bloemenmotief legging. Met haar korte mouwen zie je ook haar getatoeëerde armen, wat het truttige toch best stoer maakt.

Over de zang valt er niets te zeggen. Svala heeft tonnen ervaring en dat hoor je. Achter de schermen krijgt ze natuurlijk hulp van een achtergrondkoortje, maar dat is vrij subtiel.

IJsland haalde van 2008 tot en met 2014 jaarlijks de finale. In 2015 en 2016 moesten ze die finale missen en het kleine land verlangt ernaar om opnieuw de finale te halen. Het Moldavische geweld voor Svala doet haar geen goed, maar normaal gezien komt er na haar een break. Dat is wel gunstig. Er moet evolutie komen indien ze IJsland naar de finale wil loodsen.Meer over Svala kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van IJsland staat gepland op donderdagnamiddag om 15:25 onze tijd. IJsland zal als dertiende optreden in de eerste halve finale.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"