Kiev Live: Letland zorgt voor speciale afsluiter.

De dag afsluiten doen we met de Letse groep Triana Park. De groep is populair in eigen land en hoopt nu ook Europa te veroveren met een deelname aan het Eurovisie Songfestival 2017. Het is vlot mee te zingen, want de helft van het nummer zingt zangeres Agnese de tekst “Tell me, babe, where we draw the line?”, wat in de nationale voorronde wel wat vervelend werd. Hopelijk hebben ze daar iets op gevonden om het toch wat aangenamer te brengen. Triana Park is misschien wel een van de eigenzinnigste kandidaten van dit jaar qua look, maar hun nummer is vrij mainstream.

De eerste repetitie van Letland kwam niet door in het perscentrum door een technisch probleem. Nadien konden we zien dat in de act dat de zangeres in het midden van het podium staat. De drummer is links achter haar, de gitaristen rechts. Net zoals in de nationale finale staan er verschillende schermen met tekening die opgloeien in het donker. Op de grote schermen komen eerst een soort van geluidsgolven, die nadien plaatsmaken voor allerlei vormen in felle, maar tegelijk donkere kleuren. Wie straks naar deze act kijkt, moet zien dat hij of zij geen last heeft van epilepsie. Just saying...

De kleding van de leden lijkt nog niet definitief. Ze dragen sportoutfits van verschillende clubs. Vrijetijdskledij dus. Wel opvallend is het knalroze haas van zangeres Agnese, maar het past wel bij het nummer.

Al van in de nationale finale werd duidelijk dat de zang niet meteen het sterkste punt is van de zangeres. Ook vandaag hoorde je dat. Ze zingt de drie minuten uit, maar het is niet dat deze stem vergelijkbaar is met andere vrouwen in deze eerste halve finale.

Letland mag afsluiten en heeft daarin sowieso een voordeel. Als het de kijker weet de pakken, is Triana Park helemaal niet kansloos om de finale te halen. De laatste tien jaar haalde slechts drie keer de afsluiter van halve finale de finale niet, dus alles lijkt in hun voordeel te spelen. Nu nog wat werken aan die vocalen, Agnese...Meer over Triana Park kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Letland staat gepland op vrijdagochtend om 9:50 onze tijd. Letland sluit de eerste halve finale af.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"