Kiev Live: Manel gaat voor zon, zee en strand.

In de Spaanse pers is er enorm veel inkt gebruikt om te schrijven over Manel Navarro. De zanger won de nationale finale, maar volgens velen onterecht. Zowel de pers als de fans hadden graag een zangeres uit het Spaanse binnenland zien gaan. De Catalaan won toch en er werd zelfs gesproken van corruptie. Hoe dan ook: hij staat nu op het podium voor zijn eerste repetitie. Bij de andere artiesten is Navarro zeer geliefd. Zelfs spreekt hij al van een innige vriendschap met de Zweedse en Israëlische kandidaat. Wilt hij graag punten uit deze landen of zijn het vrienden voor het leven? We weten het na 13 mei.

De act van Spanje is simpel. De zanger staat in het midden van het podium met langs beide kanten een gitarist en links achter een drummer. Je ziet op de grote  schermen een zonnig strand. Een busje, parasols en surfplanken sieren de achtergrond in verschillende kleuren. Veel meer speelt er zich ook niet af, maar met het simpele zomerliedje is dat misschien ook niet nodig.

Ook over de kleding valt niet veel te zeggen: ze hebben allemaal zomerse shirtjes aan alsof ze op het stand zijn... en laat dat nu toch eens de setting zijn voor het Spaanse nummer.

En jawel... ook over de zang kunnen we kort zijn. Het is goed, maar een topzanger is de jonge Catalaan nu ook weer niet. Het is prima voor dit soort nummertjes waar je bij kan wegdromen.

Navarro was uiteindelijk zeker de beste keuze om Spanje te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival dit jaar. Maar beste keuze wilt dan nog niet automatisch zeggen: winnaar. Nee, zo vaart zal het niet lopen. Als Spanje de top 20 van dit festival haalt, mag het zeker en vast tevreden zijn.
Meer over Manel Navarro kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Spanje staat gepland op zondagochtend om 9:50 onze tijd. Spanje zal rechtstreeks aantreden in de finale volgende week zaterdag.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.