Kiev Live: Lindita haalt uit met stem en jurk.

De Albanese Lindita kon alvast overtuigen met haar stem tijdens de eerste repetitie, maar de rest bleef een beetje achter. Ze staat vandaag voor de tweede keer op het podium en volgens de regels zou ze vandaag haar outfit van volgende week moeten aanhebben. Dat zou al heel wat moeten doen aan de sfeer, want zondag had ze een simpel roze jasje aan. De sfeer van de videoclip werd doorgetrokken naar het podium, wat oké is. Meer konden ze ook niet doen, want het nummer is niet meteen het spectaculairste van allemaal en dan moet je het wel verkopen met je act en de zangeres.

Net zoals tijdens de eerste repetitiebeurt hebben Australië en Albanië van plaats gewisseld. Vandaag heeft Lindita dus wel haar definitieve outfit aan en het is bizar. Het best kunnen we het omschrijven als een trouwjurk aan de bovenkant en vanonder een cocktailjurk. Zet zoals bij de zangeres uit Georgië heeft deze Albanese schone ook een cape op haar plunje laten spelden. Tijdens het eerste refrein smijt ze deze af en blijft er nog een stuk ter hoogte van haar middel hangen. Wederom zingt ze haar nummer met een dijk van een stem.

Voorspelling? De verwachting is dat Albanië ook dit jaar in de halve finale blijft steken. Het nummer is op zich niet heel bijzonder en aangezien dat gooien met capes niet uniek is dit jaar, hebben ze ook geen unieke gimmick. Ook kwam er niet veel applaus van de aanwezige pers, dus deze lauwe reactie gaf de bevestiging dat Lindita na de halve finales haar koffer weer mag pakken.Meer informatie over de inzending van Albanië dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen zondag stond Albanië voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.