Kiev Live: Progressie bij Blanche, maar...

De afgelopen dagen ging het maar over één ding bij de Belgische fans: de teleurstellende repetitie van Blanche. Dat het niet zo goed was, kunnen we niet ontkennen. Dat het een hopeloze zaak is, dat zeggen we dan weer niet. Verschillende bronnen spreken dat er dingen niet werkten en vandaag heeft ze ook haar outfit aan voor de halve finale van dinsdag. Die is ontworpen door de Brusselse ontwerper Johanne Riss. Het is allemaal dus niet om zeep, maar er mag echt geen stabilisatie zijn in deze tweede repetitie. Anders mogen we ons echt zorgen beginnen te maken over kwalificatie.

Blanche had haar definitieve outfit aan: een lange witte jurk van de Belgische ontwerpster Joanne Riss. Ze heeft doorzichtige mouwen aan op de jurk zijn een soort van vlindertjes aangenaaid. Het past wel bij de act en de setting. Er was progressie in deze repetitie, maar er zal nog altijd flink moeten worden geoefend om volgende week de kijker te overtuigen. (De jury's zullen we wel meehebben) De eerste 2,5 minuten klinken goed, maar die laatste halve minuut is niet goed, althans de eerste keer. Toen stortte het nummer in elkaar. De overige keren klonk het wel beter. Dit optreden is gemaakt voor televisie, niet voor de zaal (sorry voor de 10.000 fans volgende week) en daarom kwam het niet goed over bij ons toen we in de arena zaten.

Op beeld zag het er wel goed uit. Er is gewerkt aan camerapunten en haar bewegingen zijn beter gecoördineerd. We blijven erbij dat het verhaal dat ze wil vertellen niet helemaal overkomt, maar misschien is dat wel de bedoeling. Ze evolueerde wel tijdens de repetitie. Nu moet ze die evolutie blijven doorzetten, want in de halve finale moet het van de eerste keer goed zijn.

Voorspelling? Het is moeilijk om als Belg objectief te blijven. Moeten we ons zorgen maken? In zekere zin wel, want de reacties zijn ook bij deze tweede repetitie niet zo hoopvol als we hadden gehoopt. Er was amper applaus voor Blanche na de repetitie, wat geen goed teken is. Maar... de tv-beelden zien er meer dan behoorlijk uit (zoals eerder beschreven). We neigen eerder om te zeggen dat ze wel naar de finale gaat. Hier had zoveel meer in kunnen zitten, maar met voldoende oefeningen zien we het nog wel goed komen. Brussel of Antwerpen 2018 is wel niet meer aan de orde.Meer informatie over de inzending van België dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen zondag stond Blanche voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.