Kiev Live: Hongarije benut hele setting.

Joci Pápai uit Hongarije herhaalde tijdens zijn eerste repetitie van dinsdag de act die hij in februari al bracht tijdens de nationale selectie. Niets mis mee, want deze was best in orde en 95 % van uit het uiteindelijke publiek zal deze nog nooit gezien hebben. Er waren nog enkele zaken niet in orde, maar daar hebben de Hongaren wel aan weten te sleutelen. Wat er tijdens deze tweede repetitie anders zal lopen, kunnen we alleen maar te weten komen door het allemaal te ontdekken. Hopelijk brengt hij evenveel emotie als tijdens al zijn eerdere optredens van "Origo", want dat is iets wat het nummer helemaal maakt.

De Hongaren hebben dit jaar hun act goed voor elkaar. Ze maken gebruik van de hele setting: de zanger en een danser op het hoofdpodium en een violist op het zogenaamde satellietpodium. Joci is wederom in het zwart gekleed en zijn danseres draagt een traditionele witte outfit. De zang was goed, maar het rapgedeelte klinkt in onze oren alsof hij de bus naar het hotel moet halen: een beetje gehaast. Het kan natuurlijk ook zijn dat dit iets typisch Hongaars is.

Voorspelling? Het is moeilijk te zeggen wat Hongarije gaat doen. Het traditionele is zeker een meerwaarde, maar dat maakt het ook minder toegankelijk. Hongaars is ook een relatief harde taal met harde klanken, wat het voor de gemiddelde kijker minder aangenaam maakt. Toch kan deze inzending op heel wat gratie rekenen bij de fans en we denken ook bij de vakjury. Net finale volgens ons.Meer informatie over de inzending van Hongarije dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen dinsdag stond Joci Pápai voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.