Kiev Live: Jacques van opera naar pop en terug.

Na de lunch is het tijd voor Jacques Houdek en Jacques Houdek uit Kroatië. Als je de ogen sluit, zou je haast denken dat het een duet is, maar de zanger zingt zowel de hoge stukken als de lage stukken. Daarin krijgt hij ondersteuning van drie mannelijk achtergrondzangers. Ook in het perscentrum liet hij zien dat hij een stukje kan zingen door de Ierse winnende inzending uit 1987 voor het hele perscentrum te brengen. Jammer genoeg is zijn inzending van dit jaar niet zo goed dat het kan winnen. Een finale kunnen ze er misschien wel uithalen, maar dat zal van vele factoren afhangen.

Geen veranderingen in de act van Jacques. Hij staat toch weer in zijn zwarte outfit van vorige keer. De backing vocalisten hebben nu wel een definitieve outfit aan: een zwart jasje met een zwarte shirt. Complimenten aan Jacques over hoe hij dit nummer kan dragen en van de ene stem naar de andere kan switchen. Toch vinden wij dit een hilarisch effect hebben met momenten. "My Friend" is dit jaar de inzending 'too love or too hate'... er lijkt geen gulden middenweg.

Voorspelling? Als we de vocale capaciteiten alleen moeten beoordelen, zit Kroatië in de finale. Maar het is meer dan dat. De inzending is helemaal niet van de beste dit jaar en het is allemaal pure kitsch. Wij zijn hier totaal geen fan van, dus als je het aan ons vraagt zien we dit niet in de finale.Meer informatie over de inzending van Kroatië dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen woensdag stond Jacques Houdek voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.