Kiev Live: Oubollige inzending Malta met sterke stem.

De repetitie van Malta deed heel wat ogen openen. Waar het eerst amper kans kreeg voor de finale, werden de vocalen van Claudia Faniello enorm gesmaakt. Ook de simpele act wist te overtuigen, net zoals de jurk die ze aanhad. Vandaag zou ze een andere jurk uitproberen en dan gaan ze zien welke het beste is. Dat zei ze toch vlak na de eerste repetitie van dinsdag. Kan Malta tegen alle verwachtingen in toch een finale halen? Of is het ietwat oubollige nummer gedoemd om in de halve finale te blijven steken? We weten het in iets minder dan een week wanneer de tweede halve finale voorbij is.

Er zit daar wat in het water van Malta, want Faniello levert weer een knap staaltje stemtechniek af tijdens deze tweede repetitie. Ze heeft toch besloten om dezelfde jurk aan te trekken, dus dit zal ook wel de definitieve outfit worden. Ook qua setting en dergelijke is er geen verandering. Op een gegeven moment komt er een grote Claudia in beeld en dat levert wel een grappig zicht op, want grote Claudia is precies klaar om kleine Claudia op te eten.

Voorstelling? Als dit het Eurovisie Zangfestival was, zou Malta dit jaar in de top 5 eindigen. Maar dit is het Eurovisie Songfestival, waar het nummer (vaak) belangrijker is dan de stem. "Breathlessly" is geen speciaal nummer: een typische Songfestivalballade die het twintig jaar geleden goed had kunnen doen, maar nu is het vooral een oubollige en soms truttige inzending. Finale is niet uitgesloten, maar moeilijk.Meer informatie over de inzending van Malta dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen dinsdag stond Claudia Faniello voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.