Kiev Live: Opnieuw sterke Kasia voor Polen.

Na een korte break was het tijd voor Kasia Moś om het podium te betreden. Tijdens de eerste repetitie werd duidelijk dat Polen helemaal wegvalt na het Griekse nummer met de overweldigende choreografie en voor het Moldavische nummer met het overweldigende charisma. Daar valt een relatief flauw nummer als "Flashlight" in het niets bij uit. Toch is Polen niet kansloos voor de finale, want de zangeres kan een stukje zingen. Dat vinden jury's altijd leuk. Ook de Poolse diaspora bewees waar ze vorig jaar tot in staat waren met het land zowaar de top 10 in te loodsen met een ondermaats nummer.

De Poolse zangeres gaat voor een variant van de jurk die ze maandag aanhad tijdens haar eerste repetitie. Nu heeft ze een korter jurkje aan met sleep die door de windmachine mooi mee wappert. Het nummer blijft niets bijzonder, maar Kasia bewijst dat ze één van de beste stemmen heeft op dit Eurovisie Songfestival. Maar... het gaat vooral over de song toch?

Voorspelling? Dit is een moeilijke. Vorig jaar waren er ook steevast van de overtuiging dat Polen de finale niet ging halen en bij de laatste drie ging eindigen. We weten allemaal hoe dit is afgelopen. Dit jaar hebben we een beetje hetzelfde situatie. Een matig nummer maar een zangeres met een dijk van een stem. Voorlopig zeggen we dat het een bordeline qualifier zal zijn.Meer informatie over de inzending van Poolse dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen maandag stond Kasia Moś voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.