Kiev Live: "Yodel It!" gevaarlijke outsider.

De laatste open repetitie van de dag is die van Roemenië. Nadien komen nog de zes rechtstreeks geplaatste landen aan bod voor hun eerste oefenbeurt. Ilinca en Alex lieten ons dinsdag al kennismaken met een drukke act voor hun nummer "Yodel It!". Zelfs Alex was onder de indruk (of gewoon een beetje in de war) want op een gegeven moment viel hij van zijn kanon. Jawel, u leest het goed. Er komen kanonnen, confetti, schapen en meer aan te pas. Een feelgood nummer dat het Eurovisie Songfestival altijd goed kan gebruiken. En natuurlijk dat gejodel...

Het was volgend Peter Van De Veire een act waar we op moesten letten. En hij heeft zeker gelijk. In het superdrukke decor staat Alex in een zwarte outfit met ontblote mouwen, terwijl Ilanca een kort en sexy coctailjurkje aanheeft. Vocaal is het inderdaad niet het sterkste wat we vandaag hebben gehoord, maar in dit nummer is dat snel vergeven. Het belangrijkste (het gejodel) is wel goed en dat is toch het belangrijkste als je nummer "Yodel It!" heet.

Voorspelling? Roemenië mag zich gaan opmaken voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Het aanstekelijke nummer zal zeker en vast de kijker kunnen overtuigen. Als de jury meezit, dan kan dit wel eens een gevaarlijke outsider worden. Niet voor winst, maar wel voor een notering in pakweg de top 10 of zelfs top 5.Meer informatie over de inzending van Roemenië dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen dinsdag stonden Ilinca en Alex Florea voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.